vit check NOPEAT toimitukset budbee logo posti logo postnord logo
vit check Helppo ja turvallinen maksu klarna logo
vit check Pohjoismaiden suurin myyjä juhlatarvikkeissa vit krona
vit check NOPEAT toimitukset budbee logo posti logo postnord logo
vit check NOPEAT toimitukset budbee logo posti logo postnord logo

Halloween

Vuoden pelottavin juhlapyhä on täällä! Tämä tarkoittaa, että puiden lehdet ovat vaihtaneet väriään ja illoista on tullut pimeämpiä. Kurpitsat tuijottavine silmineen, laihat luurangot ja ilkeät noidat katsovat hylätyn talon ikkunoista. Erilaiset olennot kulkevat kaduilla kerätäkseen makeisia ja toteuttaakseen hermoja kutkuttelevia piloja. Tämän vuoksi olemme koonneet aivan kaiken tarvitsemasi voidaksesi viettää tätä upeaa juhlapyhää, halloweenia, unohtumattomalla tavalla!

Milloin halloweenia vietetään?


Halloweenia vietetään 31. lokakuuta, mutta sen viettämisen ajankohtaa ei ole hakattu kiveen. Monet tykkäävät viettää halloweenia esimerkiksi pyhäinpäivänä, kun taas toiset valitsevat sen ajankohdaksi lokakuun puolivälin. Useimmiten sitä vietetään viikonloppuna, joka osuu lähimmäksi lokakuun 31. päivää. Jos meiltä kysyt, oikeaa tai väärää vaihtoehtoa ei le olemassa!

Miksi halloweenia vietetään?


Halloweenin juuret ulottuvat kelttilaiseen Samhain-juhlapyhään, jota vietettiin huomioimaan kesän vaihtumista talveksi ja kuolleiden kunnioittamiseksi. Kuolleiden henkilöiden sielujen ajateltiin tällöin palaavan luoksemme maan päälle, ja heitä johdatettiin esimerkiksi sytytettyjen tulien avulla, Henkien, keijujen ja noitien uskottiin myös olevan erityisen aktiivisia tähän aikaan vuodesta (mistä heitä on vaikeaa syyttää). Halloween tuli Yhdysvaltoihin irlantilaisten maahanmuuttajien mukana, ja vähitellen siitä muodostui juhlapyhä, joka sai populaarikulttuuriin kuuluvan, paljon huumoria sisältävän kauhujuhlan luonteen, jolloin ihmiset pukeutuvat halloweenasuihin, ja nykyään halloweenia juhlitaan suuressa osassa maailmaa. Kukapa ei haluaisi pukeutua joksikin pelottavaksi hahmoksi?

Halloween Suomessa


Suomessa halloweenia voidaan kutsua pyhäinpäiväksi – all hallows eve – ja halloweenia juhlitaan nykyään modernina ilmiönä, josta on muodostunut 2000-luvulta alkaen yksi suomalaisten ehdottomasti suosituimmista juhlista. Tämä käy ilmi esimerkiksi valtavasta halloweentuotteiden valikoimasta, jonka voit löytää meiltä Partykingiltä! Tavoitteenamme on tarjota mielikuvituksellesi tilaa ja mahdollisuuden tilata tuotteet halloweeniin netistä, halloweensuunnitelmistasi riippumatta. Tämä koskee tilanteita, joissa sinut on kutsuttu naamiaisiin, kun suunnittelet kutsuvasi vieraita halloweenjuhliin kotonasi tai kun tulossa on suurempi tilaisuus vuokratussa juhlatilassa.

Kuinka halloweenia vietetään?


Halloweenia voi viettää monilla eri tavoilla. Klassinen tapa on antaa lasten pukeutua asuihin ja käydä naapurustossa pyytämässä karkkia (treat) sen uhalla, että muutoin luvassa on kepponen (trick). Tämä tapahtuu tietenkin leikkimielisesti, mutta sinun kannattaa joka tapauksessa hankkia paljon halloweenkarkkeja, jotta vältyt oveen heitetyiltä kananmunilta tai koko pihalle levitetyltä vessapaperilta! Aikuisjuhlijoille luvassa on usein halloweenjuhlia naamiaisineen, juomineen ja karmivine juomineen. Nämä juhlat järjestetään usein joko 31. lokakuuta edeltävänä viikonloppuna tai sen jälkeen.

Halloweenjuhlat ovat muutakin kuin karkkia ja kepposia


Halloweenin vietossa on tietenkin kyse paljon muustakin kuin vain karkista ja kepposista. Erityinen syksyn herkuista koostuva illallinen on yleinen tapa juhlia halloweenia. Yritä löytää sopiva tasapaino huumorin ja kauhun välille, jos vastaat halloweenjuhlien järjestelyistä. Niiden taso riippuu täysin siitä, onko tilaisuuden luonteena rauhallinen halloweentapahtuma perheen kesken tai mahdollisesti tilaisuus, johon osallistuu vain aikuisia. Muihin juhlapyhiin verrattuna halloweeniin ei liity kovin paljon ”sääntöjä”. Perinteisten kauhuteemaisten naamiaisten ohella voit järjestää myös juhlat, joissa on kapeampi teema, kuten ulkoavaruudessa sijaitseva baari maailmankaikkeuden kummallisuuksille, lopullinen zombien ilmestys tai okkulttinen salaseuran päivällinen.

Kurpitsat – Halloweenjuhlien välttämätön osa


Yhtenä vinkkinä on tehdä kynttilälyhtyjä kurpitsoista, joilla on perinteinen virnistävä ilme. Ne ovat hyvin todennäköisesti kaikkein ikonisimpia halloweenkoristeita. Meillä Partykingillä on tarvikkeita, joita tarvitset voidaksesi muotoilla kurpitsoista pelottavan näköisiä ja myös paljon kurpitsan muotoisia koristeita, jos et halua askarrella niitä hullun lailla itse ennen juhlia. Voit myös olla hieman luova: esimerkiksi vesimelonikin voi sopia erinomaisesti tyylikkääksi “jack o lantern” -lyhdyksi luomaan oikeaa tunnelmaa. Tiesitkö muuten, että “jack” on hahmo, joka legendan mukaan tuomittiin joutumaan helvettiin, mutta joka löysi tiensä takaisin maan pinnalle autuaan hengen muodossa ontoksi kaiverretun juureksen avulla? Tämä tapahtui sen jälkeen, kun hän oli huijannut itse paholaista!

Meiltä löydät kaiken halloweeniin 2024


Erittäin suuren asu- ja pukuvalikoimamme lisäksi tarjoamme myös halloweenkattaustuotteita, jotka auttavat sinua toteuttamaan kutsuvan ja samalla sopivan pelottavan kattauksen. Halloweenkoristeiden ilmeen tulee olla oikeanlainen, ja esimerkiksi kertakäyttölautaset voivat ratkaista käytännöllisen puolen – juuri niin kuin halloweenina kuuluu ollakin. Löydät myös mahtavat huonekoristeet, ulkotiloihin tarkoitetut somisteet, erityiset halloweenmakeiset, täysin ilmeesi muuttavat halloween-piilolinssit ja halloweenmeikit suurille ja pienille. Nämä ovat vain joitakin esimerkkejä tuhansista tuotteista, jotka löydät meiltä. Halloweentuotteiden ei tarvitse olla kertakäyttötavaroita, vaan niitä voi käyttää myös esimerkiksi joulukoristeina – voit käyttää niitä vuodesta toiseen. Osta halloweentuotteet, jotka sopivat käytettäväksi myös muissa tilaisuuksissa, kuten naamiaisissa, koulun päättäjäisissä, polttareissa tai muussa hauskanpidossa. Älä jätä halloweenin vieton toteutusta viime hetkeen, vaan osta tuotteet halloweenjuhliin ajoissa netistä. Voit täydentää niitä myöhemmin, kun tiedät tarkemmin, millainen halloweenjuhlasi tulee olemaan!
Lue lisää

Suositut Kategoriat

Kaikki Kategoriat