vit check NOPEAT toimitukset budbee logo posti logo postnord logo
vit check Helppo ja turvallinen maksu klarna logo
vit check Pohjoismaiden suurin myyjä juhlatarvikkeissa vit krona
vit check NOPEAT toimitukset budbee logo posti logo postnord logo
vit check NOPEAT toimitukset budbee logo posti logo postnord logo

Kestävä kehitys

Olisi todella surullista, jos maapallo tuhoutuisi. Ja se on täysin vastoin tehtäväämme tylsyyden torjumisessa, joten tietenkin työskentelemme pitkäjänteisesti kestävän liiketoiminnan puolesta. Asettaaksemme etusijalle ja varmistaaksemme keskittymisemme oikeisiin asioihin olemme tunnistaneet viisi pääaluetta, joissa haluamme olla mukana ja vaikuttaa mahdollisimman paljon: Valikoima, Tuoteturvallisuus, Henkilöstö, Ympäristö, Tuottajavastuu ja Toimittajavastuu.

Valikoima – Hyvät tavarat ei riitä

Se, että myymme hyviä tavaroita, on turvallista asiakkaillemme ja itsestäänselvyys meille. Mutta hyvä ei ole tarpeeksi hyvä. Työskentelemme koko ajan varmistaaksemme, että voimme olla asiakkaidemme kanssa varmoja siitä, että myös myymämme tuotteet on tuotettu reiluilla ehdoilla ja mahdollisimman vähäisin ympäristövaikutuksin.

Juhlateollisuudelle on pitkään ollut tyypillistä muoviset kertakäyttötuotteet, joilla on lyhyt käyttöikä ja huono laatu. Haluamme muuttaa sen. Siksi olemme käynnistäneet hankkeen myymiemme tuotteiden laadun parantamiseksi ja tarjoamme laadukkaampia ja pitempään kestäviä tuotteita.

Siinä määrin kuin on mahdollista valitsemme tuotteita, joiden materiaali on ympäristöystävällistä ja/tai kierrätettävää. Pyrimme aina tarjoamaan vähintään yhden kestävämmästä materiaalista valmistetun vaihtoehdon.

Pyrimme myös löytämään parempia pakkausratkaisuja, jotka vähentävät muovin ja muiden vähemmän ympäristöystävällisten materiaalien käyttöä. Tämä on ihan yhtä itsestään selvää ostaessamme tavaroita kolmansilta osapuolilta kuin omien tuotteittemme valmistuksessakin.

Tuoteturvallisuus – Me vastaamme tuotteistamme

Meidän on tärkeää tietää, että vastaamme myymistämme tuotteista, joten asetamme korkeat vaatimukset tavarantoimittajille ja valmistajille. Kun palkkaamme ulkopuolisia tuoteturvallisuuden ja dokumentoinnin asiantuntijoita, teemme parhaamme varmistaaksemme, että tuotteet täyttävät kemikaalipitoisuuksien vaatimukset ja että niissä on oikeat merkinnät.

Vastuumme ulottuu pitkälle varaston ulkopuolelle ja rajaamme sellaisten tuotteiden myyntiä, jotka voivat olla suorastaan haitallisia ihmisille ja ympäristölle.

Henkilökunta – Tietenkin sosiaalisesti kestävä

Kestävässä kehityksessä on kyse paljon muustakin kuin hyvistä tuotantoketjuista ja oikeista merkinnöistä. Me Partykingillä arvostamme suuresti sosiaalista kestävyyttä. Osallistumme aktiivisesti sosiaalisesti kestävään yhteiskuntaan ja otamme vastuun siitä, miten taloudelliset, ympäristölliset ja sosiaaliset näkemykset vaikuttavat yhteiskuntaan. Ja tietenkin meillä on osallistava yrityskulttuuri, jossa jokainen on kutsuttu iloitsemaan.

Kulttuuriamme kuvataan viidellä arvottavalla sanalla – Leikkisyys, Kunnioitus, Läheisyys, Ammattimaisuus ja Intohimo – jotka yhdessä edustavat yrityksen yhteisiä arvoja ja ohjesääntöjä.

Ympäristö – Less is more

Kuljetukset ja pakkaaminen

Käytämme mahdollisimman paljon kierrätettäviä ja ympäristöystävällisiä pakkauksia, mutta suuri osa ympäristötyöstä keskittyy kuljetusten aiheuttamien vaikutusten minimoimiseen. Ensisijaisesti minimoidaan lentokuljetusten osuus, sillä ne vaikuttavat erittäin negatiivisesti ympäristöön. Mutta vähennämme kuljetusten määrää merkittävästi myös yhdistämällä ja sekä ostoja että myyntiä paremman suunnittelun kautta.

Energiankulutus ja jätehuolto

Energiatehokkaalla valaistuksella, tehokkaalla lämmön talteenotolla ja muilla investoinneilla vähennämme sähkön ja lämmön tarvetta yhtiön tiloissa ja tuotantolaitoksissa.

Koska jokainen päivä on juhla, saamme satojatuhansia asiakastilauksia vuosittain. Jätettä tulee paljon pahvin, muovin ja puun muodossa. Lajittelemalla kyseiset materiaalit voimme kierrättää mahdollisimman paljon.

Tuottajavastuu – Kierrätä tai poistu

Yrityksenä meillä on lain mukaan velvollisuus ottaa tuottajavastuu – ja teemme sen mielellämme. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että kun valmistamme, tuomme maahan tai myymme pakkauksen tai pakatun tavaran, vastaamme käytettyjen pakkausten keräyksestä ja kierrätyksestä. Sama koskee tuotteita, jotka sisältävät esimerkiksi paristoja tai muita elektronisia laitteita.

Toimittajavaatimukset – Our way or the highway

Meille Partykingillä on tärkeää, että tavarantoimittajamme täyttävät kansainväliset vaatimukset ja määräykset, mutta myös meidän hyväksymämme ehdot. Tullakseen hyväksytyksi Partykingin tavarantoimittajaksi pitää sitoutua hyväksymään Ethical Purchasing Policy. Tähän sisältyy muun muassa nollatoleranssi pakkotyölle, lapsityövoiman käytölle ja syrjinnälle, mutta myös useita ympäristötekijöitä.

Työolosuhteet ja ihmisoikeudet

Tavarantoimittajiemme on tarjottava työntekijöilleen kunnolliset työolosuhteet: kohtuulliset työajat, oikeudenmukaiset palkat, ei pakkotyötä eikä lapsityövoiman käyttöä. Odotamme tavarantoimittajiltamme myös järjestelmällistä työskentelyä työturvallisuuskysymyksissä. Lisäksi tavarantoimittajiemme, aivan kuten meidänkin, pitää vastustaa syrjintää ja aktiivisesti edistää sukupuolten välistä tasa-arvoa sekä moniarvoisuutta organisaatiossaan.

Ympäristönäkökohdat

Meidän Ethical Purchasing Policy -käytäntöömme kuuluu myös se, että tavarantoimittajat (varsinkin tuotteita valmistavat tavarantoimittajat) täyttävät joukon ympäristövaatimuksia. Lakisääteisten kemikaaleja ja päästöjä koskevien vaatimusten lisäksi edellytämme tavarantoimittajiltamme ennaltaehkäisevää työtä muun muassa riskien vähentämisen ja ympäristövaikutusten parissa. Tämä voi koskea esimerkiksi teollisuuden vettä, energiatehokkuutta tai ympäristöystävällisten materiaalien valintaa tuotannossa.

Korruptionvastaisuus

Liiketoiminnallemme on ominaista ehdoton rehellisyys, vastuullisuus ja tervejärkisyys. Tämä sisältää muun muassa sen, että sopimus- ja hankintaprosessien sekä vastaavien liikesuhteiden pitää olla täysin lahjuksista ja korruptiosta vapaita.