Penkkariasut

Penkinpainajaiset, eli penkkarit ovat juhla, jota abiturientit viettävät, kun heidän säännöllinen koulunkäyntinsä lukiossa päättyy ja lukuloma alkaa. Toisin sanoen, koulu on siltä osin käyty, kun sitä opetuksen osalta järjestetään. Tässä kohtaa abiturientit, eli ylioppilaskokelaat siirtyvät penkkareiden kautta lukemaan myöhemmin keväällä järjestettäviin ylioppilaskirjoituksiin. Penkkareissa pukeudutaan usein jonkun teeman mukaisesti joko kaikki yhdessä tai jokainen omalla teemallaan, vuosien varrella on myös nähty pienempiä porukoita pukeutuneena samalla teemalla ja tähän ei varsinaisesti olekaan mitään sääntöjä. Tärkeintä on kuitenkin penkkarit ja niistä nauttiminen, sillä tämäkin fiesta tähtää siihen, että edessä on ylioppilasjuhlat, valmistujaiset eli lakkiaiset. Penkkariajelu on perinne, jossa abit ajelevat rekkojen kyydissä ympäri koulunsa kotikaupunkia ja heittelevät karkkia penkkarireitille osuville ihmisille. Tälle perinteelle on katsottu olevan juuret siinä, että sillä toivotetaan onnea matkaan kouluansa päättäville, tuleville ylioppilaille. Penkkareiden historia juontaa juurensa aina 1860-luvulle saakka, joten mistään eilen aloitetusta tempauksesta ei ole kyse.

Penkkareihin kuuluvat naamiaisasut saat luonnollisesti helpoiten Partykingin mittavasta naamiaisasuvalikoimasta, johon tutustut vaivattomimmin verkkokaupassamme. Penkkariasuissa ja iskulauseissa otetaan usein kantaa päivän polttamiin puheenaiheisiin tai piilotellaan abi-sanaa erilaisiin iskulauseisiin tai kyltteihin. Oikeanlaiset penkkariasut onkin hyvä valita harkiten, sillä elät penkkarit vain kerran ja haluat taatusti, että jätät itsestäsi oikeanlaisen jäljen. Penkkariajeluiden jälkeen perinteenä on mennä isolla porukalla syömään ja juhlimaan, naamiaisasussa tai ilman, kukin valintansa mukaisesti. Partykingiltä löydät sekä historialliset että ajankohtaiset naamiaisasut ja -asusteet, joiden avulla saat tehtyä täydellisen penkkariasun. Meiltä löydät asuja eri teemoilla, eri vuosikymmeniltä, tunnetuista tv-sarjoista ja elokuvista ja ihan arkisista asioista, kuten suosikkiammateista. Voit olla yhtälailla pappi kuin tuhma sairaanhoitaja tai joku tv-sarjan hahmo, mieti tarkkaan mitä haluat penkkariasulla viestittää ja valitse asusi tarkkaan sen mukaisesti.

Penkkarit on sellainen perinne, josta aletaan puhumaan jo yläasteikäisenä niiden oppilaiden kesken, jotka ovat jo päättäneet menevänsä lukioon. Penkkarit on myös sellainen puheenaihe, että siitä puhutaan vielä vuosia penkkareiden jälkeen ja niistä jää pääsääntöisesti valtavan hyviä muistoja. Siksi onkin tärkeää, että käytät penkkariasun harkintaan, mietintään ja valintaan riittävästi aikaa, sillä hyvä valinta naurattaa ja ilahduttaa sinua pitkään, huono valinta saattaa harmittaa sinua vielä pidempään. Ei siis paineita, tee järkeviä valintoja. Kun penkkarit on pidetty, voit nauttia penkkariasustasi myös muissa yhteyksissä, jos siitä on penkinpainajaisten jälkeen jäljellä enää mitään. Juhlat saattavat joskus äityä niin hurjiksi, että saattaa olla parempi vain pitää muistot muistoina ja piilotella asu sellaiseen paikkaan, missä se muistuttaa lähinnä itseäsi penkkari-illan epäonnistumisista ja onnistumisista. Partykingin avulla voit olla penkkareiden kuningas tai kuningatar, sillä valikoima on niin laaja, että valmistautuminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, mielummin vaikka heti, jos tähtäät seuraaviin penkkareihin.
Lue lisää