vit check NOPEAT toimitukset budbee logo posti logo postnord logo
vit check Helppo ja turvallinen maksu klarna logo
vit check Pohjoismaiden suurin myyjä juhlatarvikkeissa vit krona
vit check NOPEAT toimitukset budbee logo posti logo postnord logo
vit check NOPEAT toimitukset budbee logo posti logo postnord logo
Hem
Teemat Joululahjat Joululahja Joululahjaleikkiin

Joululahjat Joululahjaleikkiin

Joulu on ilon, yhteisöllisyyden ja tietenkin joululahjojen aikaa! Toisinaan voi olla kuitenkin haastavaa ja vaativaa ostaa lahjat koko suuren suvun jokaiselle henkilölle. Tällöin joululahjaleikki on täydellinen vaihtoehto levittämään naurua ja jännitystä joulujuhliin! Joululahjaleikin avulla koko perhe tai ystävät voivat kokoontua leikkimään ja vaihtamaan lahjoja hauskalla tavalla. Tässä artikkelissa tutustumme erilaisiin joululahjaideoihin, jotka tekevät joululahjaleikistä unohtumattoman elämyksen.

Mikä on joululahjaleikki?


Joululahjaleikki, jota kutsutaan toisinaan myös ”joulupukin ruletiksi”, on perinteinen leikki, johon osallistuvat kokoontuvat vaihtaakseen ja voittaakseen lahjoja. Leikissä jokainen osallistuja osallistuu lisäämällä vähintään yhden lahjan yhteiseen kasaan. Samalla määritetään myös budjetti sille, kuinka paljon voi käyttää ostamiseen. Yleensä se on 10:n ja 50 euron välillä riippuen siitä, mitä ryhmä on päättänyt. Tämän jälkeen heitetään noppaa, jolloin on mahdollisuus voittaa joululahjoja kasasta. Säännöt voivat vaihdella, mutta yleensä kasasta saa ottaa yhden lahjan, jos onnistuu heittämään nopalla tietyn numeron. Tämän jälkeen sääntöjä noudattaen kerätään mahdollisimman monta joululahjaa. Joillakin on onnea, ja he voivat voittaa useita lahjoja, kun taas toiset voivat menettää omansa. Tämän pelin pyhänä sääntönä on: ”Ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön.” Valmistaudu siis sekä voittamaan että häviämään tämän jännittävän leikin aikana!

Kuinka joululahjaleikkiä leikitään?


Joululahjaleikkiä voi leikkiä eri tavoin. On olemassa kiltti tapa pelata joulurauhan säilyttämiseksi, ja sitten on ”kovempia” sääntöjä. Alle olemme listanneet suosituimpia tapoja leikkiä tätä mahtavaa leikkiä. Lue lisää ja opi!

Kierros 1: Valmistelut


Kutsu perhe tai ystävät leikkimään joululahjaleikkiä. Mitä enemmän ihmisiä siihen osallistuu, sen hauskempaa! Päättäkää budjetista ja siitä, kuinka monta lahjaa aiotte ostaa. Laittakaa kaikki lahjat pöydälle, käyttäkään noppaa ja antakaa jokaisen osallistujan heittää sitä. Kun noppa näyttää numeroa 1 tai 6, kasasta saa valita lahjan. Jatkakaa, kunnes kaikki paketit on jaettu.

Kierros 2: Verta, hikeä ja kyyneleitä


Kun on toisen kierroksen aika, ilmassa voi olla hermostuneisuutta! Nyt päätätte, kuinka monta minuuttia saatte aikaa ottaa joululahjoja toisiltanne. Jokainen osallistuja saa taas heittää noppaa, ja jos lukemaksi tulee 1 tai 6, kyseinen henkilö saa ottaa lahjan keneltä tahansa pöydän ympärillä olevalta. Jatkakaa, kunnes aika päättyy. Avatkaa sitten kaikki paketit.

Kierros 3: Ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön


Kun pakettien sisältö on selvillä, on viimeisen kierroksen aika. Yksi ryhmästä asettaa ajastimen kertomalla muille aikaa (se on silloin paljon jännittävämpää), ja sitten heitetään taas noppaa. Kun kello soi, peli päättyy. Joku teistä on ehkä kerännyt suurimman osan lahjoista, kun taas jollakin toisella ei ole niitä ollenkaan? Kaikkea voi tapahtua tämän joulun hauskimman (ja nopeatempoisimman) leikin aikana!

Joululahjaleikkiin sopivat joululahjat


Kun valitset joululahjoja joululahjaleikkiin, on tärkeää ottaa huomioon, että niiden on hyvä olla hauskoja ja sopia sekä aikuisille että lapsille. Tässä on joitakin joululahjaideoita, joiden avulla leikistä voi tulla hauskempi:

Erilaiset mukit ja seurapelit


Hauskat mukit tai mukava seurapeli voivat olla täydellisiä joululahjoja joululahjaleikkiin. Voit valita mukeja, joissa on hauska sitaatti tai kuviointi, tai seurapelin, joka tarjoaa varmasti naurua ja viihdettä kaikilla osallistujille. Itsesekoittava muki tai seurapeli hulluine sääntöineen voi todella toimia hauskuuttajana joululahjaleikin aikana.

Hauskat asusteet ja tarvikkeet


Anna osallistujille mahdollisuus voittaa hauskoja ja poikkeuksellisia asusteita ja hauskoja tuotteita. Ne voivat olla esimerkiksi neonväriset sukat ja pekonin makuinen huulirasva tai vaikkapa aurinkokennokäyttöiset, tunnetut hahmot, kuten Mr Bean. Valitse tuotteita, jotka erottuvat joukosta ja joita osallistujat eivät välttämättä itse ostaisi itselleen. Kyse on kuitenkin loppujen lopuksi joululahjaleikistä, ja mitä hauskempia ja odottamattomampia joululahjat ovat, sitä jännittävämpi pelistä muodostuu.

Vältä joulustressi joululahjaleikin avulla


Budjetistanne riippumatta löydät täydelliset tuotteet joululahjaleikkiin meiltä. Lisäksi vältyt juoksemasta stressaantuneiden ihmisten joukossa kaupungilla hankkiessasi lahjojasi – sivustollamme voit kaikessa rauhassa selata valikoimaa ja etsiä täydellistä lahjaa vuoden hauskimpaan leikkiin perheen tai ystävien kanssa. Tervetuloa!
Lue lisää